Uitbarstingen
van voedsel-gerelateerde ziekten halen wereldwijd de voorpagina's.
De kosten die toegeschreven worden aan slechte hygiëne zijn hoog;
letsel en overlijden door voedselvergiftiging, verminderd vertrouwen
van het publiek in voedselverwerking en hogere kosten.
Wetten aangaande voedselveiligheid variëren, maar de hoge eisen
zullen u helpen eraan te voldoen. Wetgeving heeft ertoe bijgedragen
dat er systematische methoden gecreëerd zijn voor het identificeren
en verminderen van de risico's in voedselveiligheid; de meest bekende
is de HACCP -ofwel "Hazard Analysis Critical Control Points".
HACCP stuurt professionals in de voedselbranche bij het veilig behandelen
van voedsel en aanverwante gebruiksvoorwerpen.
Producten
van Rubbermaid® zijn speciaal ontworpen met de door HACCP geïdentificeerde
"CCP's" of "risicopunten" in gedachten, om te
helpen om juiste handelingspatronen te versterken en potentiële
problemen in uw werk aan te pakken.
Waarom
voldoen aan HACCP richtlijnen?
-
Ter
voorkoming van voedselbesmetting tijdens het voedselverwerkingsproces.
-
Ter voorkoming dat onveilig voedsel een voedselverwerkingsproces
verlaat ( dit proces kan variëren van een verwerking in een
voedselproductiebedrijf tot een voedselbereiding in een restaurant
).
Hoe
gaat het in zijn werk?
-
1.
Beoordeel de risico's Deze kunnen zijn:
-Biologische (b.v. Salmonella)
-Fysieke (b.v. glas in het eten)
-Chemische (b.v. chemische schoonmaak)
-
2.
Identificeer de Critische Controle Punten (CCP's).
-
3.
Stel kritische grenzen vast.
-
4.
Bewaak de controle van de CCP's.
-
5.
Bepaal vooraf de te ondernemen corrigerende acties.
-
6.
Stel procedures op om te controleren of het systeem werkt.
-
7.
Stel een systeem op voor het vastleggen van de documenten.